perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pitkää mietettä.

Tämän tästä nousee otsikoihin tekstejä kohtuudesta ja siitä, miten fitnessiä, kehonrakennusta ja terveellisiä elämäntapoja ei kannata ottaa niin vakavasti. Tuntuu, että asiasta kuin asiasta saa tehtyä huonon ja kuormittavan asian itselleen, mikäli niin haluaa. Harmittaa, että terveellisistä elämäntavoista tai puhtaasta syömisestä tehdään asia, joka on vain täysin kilahtaneiden pilkunviilaajien juttu. Saati, että otsikoissa komeilee varsin  usein kertomuksia juuri niistä, joilla homma ei ole pysynyt lapasessa ja terveistä elämäntavoista on tullut vähemmän terve pakkomielle. Vastaan tuli teksti naisesta, joka juuri oli hurahtanut kaikkiin mahdollisiin terveysohjeisiin ja oli vouhkottanut kaupassa ketsuppien sun muiden vaarallisuudesta. Sokerista ja aromivahvenneista tulee tolkutonta myrkkyä, joka lautaselle joutuessaan myrkyttää kaiken ja saa valtimot menemään merimiessolmulle saman tien. 

Juuri näistä ylilyönneistä johtuen yritän itsekin aina vouhottaessani jonkin ravinteen ja ruokavaliojuttuni puolesta myös korostaa, että TIEDÄ, MITÄ TEET JA MIKSI. Jos vain poimit randomilla tiedonmurun sieltä, toisen täältä ja sovellat päällekkäin detoxeja, paleoita ja sokerittomuutta, karsit vaikka vielä rasvat pois, niin voit tasan taatusti huonosti ja olet umpikujassa. Silloin on harmi, jos syyttävä sormi menee suoraan niitä kohti, jotka tavallaan elävät terveellisesti ja kertovat siitä, mutta joilta ollaan vain poimittu "toimintamalleja" sen kummemmin niiden soveltuvuutta itselle miettimättä.

Siinä on rinta rinnan superia ja supermyrkkyä :)

Itse olen saanut koottua itselleni tämän hetken tyylin elää, ja olen siihen tyytyväinen. Siihen kuuluu runsaasti lisäravinteita, puhdasta ruokaa, raskasta salitreeniä --- mutta myös pingottamattomuutta. Eli kyllä, jääkaapin ovessa on ketsuppipullo, josta voin ruutasta makua pastan sekaan, mikäli se sellaista vaatii. Ja pakastimessa on AINA piparitaikinaa, mitä tulee nipsittyä harvase ilta. Kun kuitenkin pääasia koostuu hyvistä aineksista, ja sitä ruokaa on PALJON, ei mielitekoja kuitenkaan juuri ole. Ja mikäli niitä on, niin minulla ei ole mitään tunnontuskia niitä täyttää. Pääsiäiseen asti päästy. On ihan paikallaan päästä muutaman lisäpäivän verran lepäilemään ja ottamaan huokaisua kevään keskelle. Harmillisesti kaikki vaan on pysähdyksissä liki kaikki päivät, mutta onpahan sitäkin enemmän aihetta myllätä kotona talvea pakettiin. Harva tunne on yhtä ihana, kun saada kunnon talvivihaajana survoa toppatakit varastoon ja kantaa keveämpää varustusta tilalle. Ikkunat ovat jo muutaman pääsiäisen ajan huutaneet huomiotaan, mutta nyt on vahvasti sellainen tunne, että ne saavat jatkaa huutamistaan. Ompahan vähemmän valoa, mikä yrittää siivilöityä paljastamaan muun pölyisyyden pinnoilta... ;) Myös huonekasvit saavat puolestani mennä vielä liki fossiloituneilla mullilla. Ei tuo viherpeukaluus ole oikein mun juttu... 

Jatkan siis piiiiitkään perjantain selättämistä ja mietin, kuinka monesti paikallisella abc:lla voi käydä, ennen kuin ne alkavat puuttua asiaan.... ;) Jos muuten selailette nettiä yhtä ankaralla päättäväisyydellä vapaalla, kuin mitä minäkin, niin käykääs kurkkaamassa fit4you;n sivuilta, mitä kaikkea jännää Heidi on laittanut pääsiäisen riemuksi (kiusaksi ;) ? ) meille alennukseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti