torstai 21. tammikuuta 2016

Kun kaikki liike loppuun - when all the motion stops.


Talven kelit syövät ainakin omalla kohdalla yllättävän paljon aikaa. Asiat, jotka hoituivat ennen tietyllä tavalla ja aikataululla, vievätkin nyt ihan erikokoisen lohkon arkipäivässä. Esimerkiksi työmatkapyöräily. Paukkuva pakkanen tekee pyörästä tahkean ja ilmanpaineet vaihtelevat renkaissa niin, että renkaat ovat joko ihan lussuina, tai sitten ne paukahtelevat rikki. Vaatetta on pakko olla kerroksittain, jotta tarkenee, joten pyöräily on kankeaa myös sen vuoksi. Lisänä näihin vielä jäätyneet jarrut ja pyöränlukot, sekä vaikeus kääntää päätä, koska vaatteet estävät kaiken turhan liikkumisen. Liikkeelle saa lähteä huomattavasti aikaisemmin, mikä ei aamu-unisesta tunnu yhtään hyvältä.
Vaatteet tuovat aikalisän myös kotiin ja salille. On huomattavasti ripeämpää lähteä kesäkelillä lipposet jalassa liikkeelle, kuin vuorautua parhaimmillaan neljään eri kerrokseen. Sitten salilla kuorit itsesi esille (ja muistat ottaa povarissa olleen banaanin pois ja siirtää treenikassiin) ja laitat laukusta matkalla koppuraksi jäätyneet kengät jalkaan. 


Jäiset kengät jalassa, eikä yhtään kevyemmällä musiikilla tästä selviäisi!


Lämmitellä saa puolestaan kunnolla, että jähmettynyt kroppa lähtee liikkeelle. Lihakset ovat sanan mukaisesti kankeana ja voin kuvitella, kuinka jänteet paukahtelisivat, mikäli lähtisin riuhtamaan ennen sopivan mittaista sessiota crossarilla ja kepin kanssa jumpaillen.

Image result for finland winter funny

Sama kaava vaatteissa ja ähinässä toistuu koko päivän mittaan. Lisäksi menee aikaa, kun pakkaat reppuun lämmikettä, ettei kaupasta tarvittavat banaanit, pinaatit ja avokadot ottaisi kovin pahaa damagea vastaan. Kuulokkeet pitää virittää kulkemaan takin alta, ettei ne jäätyisi ja katkeasti. Jos liikkuessa nappi lähtee korvasta, niin se on peli menetetty musiikin osalta, kadonneen napin kaivelu tumput kädessä on nimittäin tekemätön paikka. 


Viimeisen reissun kohdalla kotiportaalla pääset vielä toteamaan, että puita on haettava sisään kuivamaan valmiiksi. Siispä vielä suuntaaminen kohti pilkko pimeää aittaa ja noukkimaan klapeja madaltuneen puupinon pohjalta. Sisällä se puolestaan tarkoittaa imurointia ja lattian kuivaamista, kun et kerta kaikkiaan eteisessä taivu ottamaan kenkiä pois jalasta, vaan tulet kaikkine lasteinesi suoraan perille olohuoneeseen kaikkien vaaleiden mattojen kautta tallaten.Mutta hästägejä #icaniwill #nevergiveup #aldriggeup #infinlandwehavethisthingcalled #reilumeininki. Sitä mahtavammalta varmasti tuntuu, kun tämä tästä hellittää!

Niin, aminopörssissä häädetään kylmyyttä pois tammialen voimin: ja fitnesstukulla tämän viikon postikulut pois:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti