sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Estrogeenin viemää...

Ystävänpäivä viikonloppu ja sen mukainen lauantain tankkaus takana. En muista, tulinko maininneeksi teille, että päädyin erinäisten oireiden myötä aloittamaan lääkärin minulle määräämän hormonikorvaushoidon. Tein tämän kyllä erittäin pitkin hampain, mutta näin sen hyödyt ainakin näin teoriassa tärkeimmiksi, kuin mahdolliset haitat.
Nyt olen jännittyneenä seurannut omaa oloa, tuleeko se muuttumaan. Eniten olen odottanut, alkaako muutoksia näkyä mielialan puolella. Vaaseja ja posliiniastioita ei ole vielä tarvinnut nostaa talteen, joten varsin lupaavalta vaikuttaa sen puoleen.
Sen sijaan muutosta on selkeästi ainakin ruokahalussa. Minulla ei ole ennenkään ollut ongelmaa syömisen kanssa sen puoleen. että ruokaa menisi aina vaikka kuinka paljon. Nyt kuitenkin nälän määrä on noussut aivan huikaisevaksi! Tein viime viikolla jopa sallitun kalorinostonkin, mutta nälkää se tuntui vain lisäävän. Kaiken söisin, mikä ei pöydältä pakene, ja sittenkin ajatukset vellovat läpi kaappeja, olisiko niiden kätköissä jotain herkkuja.

Tämän myötä olen alkanut ymmärtää, miksi hormonikorvaushoidon yhtenä sivuoireena on lihominen. Aivan taatusti on, jos minä näillä kaloreilla ja tankkauspäivillä silti tahtoisin vain syödä lisää.

Mind explosion!!!


Paino on myös kipaissut vähän ylöspäin. Uskon sen johtuvan nesteistä, mitä pillerit keräävät kehoon. Kierron mukaan nesteisyyden pitäisi vielä lisääntyä jossain vaiheessa, joten odotetaan sitten innolla, minkälainen nälkäinen mursu täällä kohta kirjoittaa.Onneksi kuitenkin tänään on se tankkauksen päivä, joten joka ikinen taateli ja pasta-annos menee kohti tyytyväistä ääntä. Pakaratreeni on onneksi tänään pistämässä vähän nesteitä liikkeelle ja illalla odottaa vielä perinteinen kävely webinaareja kuunnellessa.

Nauttikaa ystävänpäivästä ja sen myötä herkuista, lähimmäisistä ja loogisella kaavalla herkullisista lähimmäisistä :)

2 kommenttia:

 1. Ei liity aiheeseen, mutta virallinen lörtvis testattu ja herkkua oli! <3 Hyvää ystävänpäivää myös. <3

  -Sanni

  VastaaPoista
 2. Hih :D
  Ja täten, jos se minulla on estrojen viemää, niin sinulla se on sitten lörviksen viemään tästä edespäin :)

  Ihanaa ystävänpäivän jämää <3

  Tiina

  VastaaPoista