tiistai 16. helmikuuta 2016

Löytö - kiitos Ari Uusitalolle!


Olen tehnyt löydön. Itsestäni nimittäin. Lihasryhmä, jonka olemassa olo oli vielä hetki sitten täysin tietämättömissäni. Kyseinen löytö on nimeltään latsit. Nämä kuuluisat selkälihakset, joiden leveämistä jokainen ylätaljaa salilla hinkkaava metsästää.
Minun, jos kenen, pitäisi jo ammattini puolesta tietää, että jokainen käsittää ja oppii asiat tavallaan. Itse en ole latseja - ja selän lihaksia yleensäkään miettiessäni - juuri ajatellut fysiikkaa tarkemmin. Selkä on ollut minulle selkä. Siis jotain tuolla takapuolella. Voi riemun päivää, kun hoksasin Ari Uusitalon treenivinkkejä katsoessani, että latsit ovat (omaan ajattelutapaan sovittaen) KYLJISSÄ! En siis yritäkään saada ylätaljassa poltetta keskiselkään, vaan kylkiin.
Tämä avasi minulle koko selän konseptin aivan uusiksi. Uusitalon vinkit hallita lavat, hakea kulmat ja pitää kyynärpään liikkeissä sivulla on saanut mullistavia aikaan selkääni. Tai siis kylkiini, jos näin haluaa ajatella. Joka tapauksessa!
Nyt ymmärrän, miksi selkäni ei ole levennyt, eikä treenipaitojen hihansuut ratkeile kasvavista sämpylöistä. Koska tähän asti olen selkäliikkeissä vain keskittynyt takomaan pahamaineista paksuutta ja keskiselän putkistoja.

Emme edes ala harmitella sitä "turhaa työtä", mitä olen vetoineni ja taljoineni tehnyt. Nyt nimittäin on niin iso ilo tehdä liikkeet uudella tavalla ja tuntumalla. Painoja on tekniikan korjauksen myötä saanut laskea parhaimmillaan yli puolella, mutta egoni on jo aika päivää sitten pakannut laukkunsa ja lähtenyt lämpimämmille maille. Siispä tämä ei aiheuta minulle minkään valtakunnan kriisiä. Vain mahtavaa poltetta kohdelihaksessa, ja tätähän me haluamme. Kasvun kipinöitä.

Näistä muuten kannattaa bongailla ystävänpäiväviikonlopun ylläreiden jämiä! Fitnesstukkuun  ja vaikkapa hyvinvoinnin liikkeeseen. Siellä muuten on aina hervottoman pitkät listat tarjouksia joka kuukaudelle.

Hyvinvoinnin.fi Suomen suurin terveystuotteiden verkkokauppa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti