lauantai 9. huhtikuuta 2016

Lataava lauantai.

Kevät alkaa olla siinä vaiheessa, että tuskaisin talven pois hipuminen ja värittömyys alkavat olla selätettyjä. Kirjoitinkin viikolla urputuksen siitä, miten väsy yhä painaa, mutta toiveikkuus senkin kohdalla alkaa olla jo parempi. Käynnistin eilen myös lupaamani deload - viikon,  ja uskon sen tekevän todella hyvää. Vaikka eilen tuntuikin, että kyllähän sitä kuitenkin jaksaisi vielä tehdä progressiota, niin silti se on paikallaan. Deloadille onkin parasta tehdä juuri silloin, kun on käyrän huipussa. Tällöin saa juuri sopivasti annettua höllää hermostolle ja silti pidettyä pienemmän volyymin jumpalla raudan tuntuman käsissä.
Deload kannattaakin sopivasti suunnitella  omaan treeniohjelmaansa. Tämä varsinkin niissä tilanteissa, kun tekee nousujohteista pääliikkeiden progressiota. Jokaviikkoisen lisäyksen tulee myös olla niin maltillinen, että lihas oikeasti ehtii mukautua vaadittuun ärsykkeeseen. Liian nopeat nousut ja jatkuva lisäyksen vaatiminen pistävät kehityksen tyssäämään hyvinkin pian. Kuitenkaan ei tarvitse mistään oppaasta lukea oikeita tauotuksia, vaan opetella myös kuuntelemaan omaa kehoaan ja mitä se kulloinkin tarvitsee. Kaikki riippuu kuitenkin niin paljon yksilöllisestä kyvystä treenata, ottaa lihaksesta irti, kuinka pitkälle liikkeet vie (RPE), ravitsemus, palautumiskyky ja näitä ratoja.
Ravinto, etenkin palautusaterian muodossa, on yhtenä keskeisenä tekijänä treenistä palautumisessa. Tässä asiassa olen itse varsin hyvin valveutunut ja näin lauantaisin saan vielä varmistella pitkin päivää, että palautuminen maksimoituu. Eli perinteiseen tapaan hiilaria riittää ja koneisto tykkää. Vaikka en elä muinakaan päivinä mitään varsinaista vhh-elämää, niin lauantai on silti vielä helmenä tässä kaikessa. Tietyn rungon olen itselleni laskenut siitä, mitä pitäisi vähintään syödä. Kaikki muu siihen päälle on vain sopivaan IIFYM ajattelun kautta suodatettua lisäherkkua. 

Tänäänkin siis luvassa tankkauksen maksimointia ja rentoudesta nauttimista. Hommatkaa omia lataustarvikkeita fitnesstukusta. 
Fitnesstukku.fi/

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti