perjantai 1. huhtikuuta 2016

Tuulilasiin läjähtämistä.

Viikonpäivät ovat hakeneet  paikkaansa. Tuntuu, että pääsiäinen oli yhtä sunnuntaita ja tiistaina oli pasmat ihan sekaisin, missä ollaan menossa. Toisaalta tulipa perjantai nopeammin kuin mitä yleensä. Kellojen siirto on verottanut yllättävän paljon. Vaikka kuinka oma asenteeni tätä pakko kohtaan oli kohdillaan, niin sisäinen aikani ei sitä tunnu sulattavan. Aamuisin on todella vaikea päästä liikkeelle ja illasta ei puolestaan uni tahdo tulla. Olen ottanut melatoniiniakin isompaa satsia, mutta se tuntuu tekevän aamuista tukkoisamman. Käykää kaikki kynnelle kykenevät (mitä tuokin muuten tarkoittaa?) kuittaamassa aloite siirron lopettamisen puolesta!En tiedä, saako kelloista johtuva väsymys miettimään myös treeniä. Oma taito treenata ja saada itsestä irti alkaa parantua jo sen verran. että huomaan vanhan tahdin olevan liikaa. Silloin, kun vielä aloittelin punttaamista ja hosuin enemmän kuin mitä laadullisesti tein, en tarvinnut juuri palautumista. Mitä enemmän osaan keskittyä tekemiseen ja alkaa ottaa itsestäni irti, huomaan oikeasti tarvitsevani myös lepoa.

Tässä ohjelmassa minulla on pääliikkeissä voimaa tavoitteleva progressio, Nyt on jo sen verran viikkoja takana, että painot alkavat oikeasti jo 4 x 5 tuntua. Siksi päätinkin, että alan pitää 4 - 5 viikon välein deload-jaksoja. Näinä viikkoina vähennän painoja aloituspainoihin, otan pidempiä toistomääriä ja vähemmän sarjoja. Tällä annan lihaksille ja hermostolle lepoa, sekä myös lupauksen siitä, että uskaltaa kasvaa ja kehittyä. Tätä menetelmää voisi verrata autolla jarruttamiseen. Auto hidastaa nopeasti tahtia, mutta takapenkin tavarat, eli tässä tapauksessa lihakset, jatkavat matkaa ja päjähtävät tuulilasiin. Auto lepää hetken, mutta tavara = lihas jatkaa kasvamistaan. Kun taas pistää tallaa pohjaan ja kiihdyttää, on voimia uudella tavalla ja etulasiin läjähtänyt hauis uskaltaa jatkaa kasvamistaan.

Näillä mietteillä mennään. Tätä treenikiertoa käynnistyy tänään neljäs viikkoa, eli tuumaan nyt, otanko deloadini tähän väliin, vaiko viikon päästä. Hyvää se tulee jota tapauksessa tekemään, kuten myös viikonloppu ja univelkojen kiinniottaminen! Talvikamppeet saavat uhallakin siirtyä varastoon ja tilalle jotain muuta kuin ruskeaa, mustaa ja iänikuista toppaa!

Disturbilta muuten kannattaa tilata uutta kampetta toppavaatteiden tilalle, siellä on nimittäin käynnissä häiriöpäivät :) 


Hyvää viikonloppua ja muistakaa levätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti