tiistai 10. toukokuuta 2016

Kun tekee mieli jotain hyvää.Olen hehkuttanut teille syömisen riemua ja sitä, kuinka olen enemmän kuin tyytyväinen rakentamaani ruokavalioon. Nautin jokaisesta ruoastani omalla tavalla yhtä paljon. Olen myös pitänyt huolen, että ruokahetkiltä löytyy makuja niin suolaisesta kuin makeasta. Jos jompi kumpi pitäisi valita, niin kallistun enemmän suolaisen puoleen. Jokin pieni makeus on kuitenkin tapa kruunata ateria kuin ateria.

Täten pääsenkin julkistamaan teille erään (pahan) tapani. Olen saanut totutettua itseni siihen, että saan jokaisen lämpimän ruoan päälle palan jotain makeaa. Suolaisen, tuhdin ruoan kruunaa makeus, ja vasta sillä saan tyytydettyä ruokahimoni siltä hetkeltä. Sana `paha`on sulkeissa, sillä vaikka lisäherkkujen näpsintä katsomaan usein pahan puolelle luokiteltavaksi, niin se kuitenkin itsellä saa paremminkin estettyä sen, etten myöhemmin kaupassa himoitse kaikkia mahdollisia makeita herkkuja, tai siirry santsaamaan lisää ruokaa.Tapanani on siis  isojen PWO ruokieni jälkeen napata kaapista palanen TAI palasia TAI lohkareita eri proteiinipatukoista. Kuuluisasta suplimenttikaapistani löytyy avattuna eri makuisia proteiinipatukoita, joista taittelen itselleni jälkiruokaa. Usein lähden ruoalta liikkeelle kauppaan tai muualle niin, että kädessä kulkee vielä palanen proteiinipatukkaa, jonka nakkaan suuhuni ennen pyörän ohjaimeen tarttumista.Sain  Bodyboosterilta tarjouksen tutustua heillä myynnissä olevan Scitec - lisäravinnesarjan tuotteisiin. Hehkutin teille jo tyytyväisenä heidän belgialaisen suklaan makuista herakasenaattia. Tarkoitus oli tilata heran yhteydessä scitecin kreatiinia, jonka tiedän olevan todella laadukasta. Kreatiini on lisäravinne, jolla on oikeasti todettu olevan positiivinen vaikutus treeniin ja lihaskasvuun. Kreatiini on ensimmäinen lisäpulveri, jota suositellaankin ottamaan käyttöön treenin tukemiseksi.

Kreatiini jäi kuitenkin tältä herkkupossulta tilaamatta, sillä silmäni vaelsivat Scitecin proteiinipatukoiden suuntaan. Minun ei tarvinnut kuin lukea sanat dark chocolate, macciato caramel crunch ja  vanilla caramel crunch, niin olin myyty. Niinpä herani mukana tuli mukava satsi patukoita, joihin käydä käsiksi ruoan päälle.Tumma suklaa on pehmeää ja tuoretta. Maku toi mieleen tryffelin. Herkkuahan ne olivat, ihan kaikki. En siis tyytynyt vain ottamaan yhtä patukkaa nautiskeltavaksi, vaan kaikki kolme piti saada auki samalla kerralla. Enhän muuten saisi oikeasti kerrottua ja verrattua, miltä patukat maistuvat.
Scitecin proteiinipatukoiden kanssa ei ollut pelkoa jauhomaisuudesta tai muusta esanssisuudesta. Positiivisen yllätys oli patukoiden koostumus. Parhaiten kuvaisin sitä sanalla ´tuore´. Patukoissa oli pehmeä suutuntuma ja maku todellakin kuin suklaata tai jotain vastaleivottua leivonnaista söisi, Scitecin proteiinipatukasta ei jäänyt tahkeaa tunnetta kitalakeen, eikä maku alkanut missään vaiheessa ällöttää.
Jos olisin sitä sorttia, että saisin kuljetettua proteiinipatukoita mukanani hätävaraeväänä, niin näistä kyllä sama mikä maku toimisi eväänä. Ravintoarvot osuvat makroihin ja yhdestä patukasta saa ruokahetken proteiinimäärän täyteen. Proteiini scitecilla myös laadukasta maitoproteiinia, eli ei sitä, mitä eivät edes linnut nokkisi, kuten joissain muissa patukoissa.
Itse en valitettavaa kyllä tahdo pysyä pitää patukoita eväänä. Tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että en pystyisi olla syömättä niitä etukäteen. Siispä joudun säilyttämään niitä kotona kaapissa jälkkärivarana. Suosittelen näitä kuitenkin eväiksi niille, jotka herkkujen säilytykseen kykenevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti