lauantai 4. kesäkuuta 2016

Uteliaana.

Näin koitti tämä päivä, kun saa pistää "toimiston" oven kiinni ja antaa lämpimät kiitokset. On mielenkiintoista huomata, kuinka omat ajatukset ja tunteet ovat muuttuneet vuosien aikana. Sen huomaa tällaisina hetkinä,  joita on helppo verrata edellisiin vastaaviin.


Jätin siistijöille tervehdyksen.


Sairastamiseni aikana kesän alkaminen merkitsi aivan eri asioita ja toi toisenlaisia tunteita esille. En kyennyt elämään hetkessä tai nauttimaan mistään. Töiden loppuminen ei tuntunut lomalta, vaan vapautumiselta yhdestä asiasta, mikä oli ollut estämässä sairasta, minäkeskeistä elämääni.


Toisaalta töiden loppuminen toi myös valtavan pelon ja ahdistuksen, sillä se oli ollut myös pitämässä minut ruodussa ja järjissäni.


Kävelyreittini maisemat...
Lapsena lomalle siirtyminen oli mieletöntä tunteiden ja riemun ilotulitusta. Asiat koki huomattavasti paljon vahvemmin, kuin mitä aikuisena. Elämää eli juuri siinä hetkessä, oli se sitten niityllä pelmaamista, vesileikkejä pihalla tai pururadalla värkkäämistä. Kesä tuntui ikuisuudelta ja aurinkoisien päivien loputtomat muistot seuraavat toisiaan.


...ovat nyt viimein....


Näin aikuisena miettii, kaipaako sitä enää samalla intensiivisellä tavalla yhtä vahvoja tunteita eri asioita kohtaan. Tähän vaiheeseen omaa henkistä kehitystä, etenkin syömishäiriön jälkeen, on ehkä hyväkin, että muutokset ja kokemukset ottaa rauhallisemmin. Huomaan, että nytkin tuleva loma ei aiheuta enää valtavaa tunneryöpsäystä ja jippiifiilistä. Olen silti ehdottomasti iloinen ja tyytyväinen, että vaihtelua ja omaa aikaa tulee.


Ehkä kantava fiiliksenä tässä on uteliaisuus. Tämä onkin asia, mitä haluan vaalia. Positiivinen uteliaisuus asioita kohtaan. Haluan oppia näkemään arjessakin elementtejä, joita voin tutkia ja ihmetellä. Tällä uteliaisuudella tahdon aloittaa myös tämän loman. Olen utelias sitä kohtaan, mitä kesä tuo tullessaan. Käyn yhtä uteliaana sekä kotihommien, loma-arjen että treenaamisenkin kimppuun. Katson, mitä muutoksia huomaan hyväksi tapahtuvan ja testaan niitä. Loppujen lopuksi pienellä asioilla saa paljon aikaiseksi,

eikä kaikki ole aina niin nöpön nuukaa.


...kesäasussaan.


Sitä paitsi tuhlaajapoikakin toivotettiin syli auki takaisin, eli välillä voi käydä ihan hyvillä mielin katsomassa, mitä nurkan takana näkyy. Häntä ja koivet ovat juuri sitä varten, että niitä voi hyödyntää takaisin luikkimiseen.

Ihanaa lomaa kaikille, ketkä se aloittavat. Juhlikaa, muistelkaa, sulkekaa ja aukokaa ovia - ihan miten itse haluatte kahvaa painaa.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti