torstai 21. heinäkuuta 2016

Täällä ollaan!

Täällä sitä ollaan Kreikan helteessä. Tai ei täällä varmaan paikallisille ole helle, mutta itselle jo toinen päivä +35 tuntuu ihan soveliaan lämpimältä. Itsellä käy ainakin pienoinen säälinpoikanen paikallisiin, jotka tuntuvat valitsevan asukseen mielummin farkut ja pitkähihaisen. Itsellä hikinoro valuu jatkuvasti jokaikistä ihopoimua pitkin.Lento meni hyvin ja kaikki yhteydet toimivat ajallaan. Yöllä oli pientä seikkailua, kun googlemaps teki tavanomaiset oharinsa ja näytti majapaikkamme minne sattuu. Täällä onneksi solkataan englantia varsin hyvin, joten reipas bussikuski jätti meidät yön pimeydessä luottavaisin mielin oikealle kohdalle, vaikka karttamme huusi kuinka painavaa vastalausetta.
Paikallisiin katuihin ja kuvioihin on päässyt hyvin kiinni jo näin muutaman päivän aikana. Asustellaan Pireauksessa, eli varsinainen Ateena on vielä näkemättä. Täällä tosin on päässyt jo meren ja rannan makuun.

Kauniilta näyttää, ja pieniä kierreltäviä kujia riittäisi kymmenien, varmaan satojen kilometrien verran. Yleisilmeestä huomaa kuitenkin, että emme ole millään varsinaisella turistialueella. Kadut ovat osittain hoitamattomia, kulkukissoja ja -koiria juoksee pitkin poikin ja sama minne käännät katseen, löytyy jonkinlainen graffiti tai töherrys. Rannat ovat kauniita, mutta ei turisteille rakennettuja. Eli samat graffitit ja epämääräiset, puolivalmiit ja sitten puoliromahtavat rakennukset bloggaavat näkymää.Mahtavaa vaihtelua tämä on silti ja todellakin jo nyt ollut kaiken satsaamisen arvoista. Paikallinen salikin on jo löydetty  ja tänään piti käydä tekemässä jalkojen pumppipäivä. Saliturismin haasteista heitän kyllä ihka oman postauksen. Sanotaan nyt vaan, että onneksi sai ainakin kiroilla rauhassa, kun kukaan ei ymmärrä sanaakaan. Hiki valui ja sain treenini ajan ainakin näytettyä siltä, että jotain tekisinkin.Fastin pussukat ovat olleet enemmän kuin kullan arvoisia jo nyt! Asunnosta löytynyt leipägrilli toimi mainiona pannarien paistovälineenä, eikä eilen olisi mikään muu voinut maistua paremmalta, kuin fastin pancake jauheesta tehty plätty paikallisten vihannesten, kasvisten, oliiviöljyn ja fetajuuston kuorruttamana.

Paljon elämyksiä, uusia ruokia, treeniä ja nähtävyyksiä. Pyrin pistämään näistä kaikista vielä tunnelmia! Nauttikaan naistenviikosta ja lemppariajasta eli heinäkuusta siellä Suomessa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti