maanantai 25. heinäkuuta 2016

Vihreää lähinnä vain lautasella.

Vihreä oli yksi väri, minkä perään lähdin tänne tuhansien kilometrien päähän. Luonnossa odotin vehreyttä ehkä enemmän, kuin mitä täällä lopulta on ollut. Barcelonasta ja jopa osasta Antalyaa jäivät mieleen kauniit, vehreät puistikot, joissa saattoi käyskennellä. Täällä sen sijaan on pääasiassa hervottoman kuivaa. Näin rannan tuntumassa löytyy vielä kasvillisuutta, mutta vaikka jo Ateena, mikä sijaitsee kymmenisen kilometriä mantereelle päin, on varsin kuiva paikka.

The turisti.

Siellä turisti kuitenkin nieli uhmakkaasti 45 celssiiuus asteista pölyä ja yritti päästä niin lähelle temppeliä, kuin mitä omilla sandaaleillaan pääsi. Tämänkin sissin oli pakko luovuttaa siinä vaiheessa, kun aurinko takoi samaa tahtia sekä keskitaivaalta että maassa olevasta valkoisesta hiekkapölystä. Kuvatusta silti saatiin ja reissu kohti Zeuksen vatsapalikoita oli oikeasti antoisa ja muistorikas!

Itse leipägrillissä paahtamalla tehty pinaattilevy kera blenderissä pyöräytetyn pinaattimössön.


Hervoton, yli kilon nippu jotain voikukanlehtien näköistä kamaa, sekä rugbypallon kokoinen ja painoinen sallaaddi irtosi yhteensä eurolla. 


Kaipaamaani vihreyttä olen sen sijaan saanut onneksi lautaselle ja sitäkin enemmän. Sen, minkä tässä maassa häviää kanan ja yleisesti muiden elintarvikkeiden hinnassa, saa kyllä säästää kasviksia. Olen jo nyt vetänyt pinaattia ja salaatteja niin hervottomasti, että alkaa kohta etoa. Kuvassa oleva säkki tuoretta pinaattia maksoi 20 senttiä. Siinä voi olla mieli kurtussa, kun taas kotoprismassa pääsee ostamaan babypinaattia 15 euron kilohinnalla. Voisin ehkä alkaa diileriksi....


Roskapussillinen pinaattia 25 senttiä.

Viimeistä päivää aletaan viemään, joten suuntaan sen pariin. Jalat alkavat olla varsin tohjona, mutta kyllä näillä vielä viimeiset ostokset ja "ne paikat" (tarkoitan, että pitää saada nähdä vielä se ja se ja se kertaalleen) pinkoo. Käydään vielä kerran siinä kahvilassa, siellä rannalla, siinä liikkeessä, kurkkaus salin edessä...

Huomenna päivän pitkän matkustus takaisin kotosuomeen. Oikein hyvällä myötätuulella voisin olla kolmen aikaan yöllä painamassa päätä omaan tyynyyn. Siitä jo haaveillen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti