sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Jättäisinkö marjat puskiin kehonrakanneuksen nimissä?

Hifistelyn voisi viedä alallamme niin pitkälle, kuin vain ikinä haluaa.  Ei ole montaakaan vuotta siitä, kun vielä hivenen hirnuen kuunteli Utin mainitsevan muutama vuosi sitten viinirypälesiemenen kuoriuutteen erinomaisuudesta. Nyt se on jo ihan kevyttä kauraa verrattuna kaikkeen mahdolliseen, mitä voit suuhusi laittaa kehityksen ja hyvinvoinnin nimissä.

Voit siis lastata kourasi niin täyteen pillereitä, kuin vain rahojen puolesta olet valmis sijoittamaan. Ristikkäisvaikutuksia ei juuri tule ajatelleeksi, kun yksittäin kaikki kuusi tulehduksellisuutta vähentävää pilleriä tuntuvat olevan korvaamattomia. Parhammillasi pumppaat itseesi jokaisella ruoalla antioksidantteja niin paljon, että päädyt muutamaan koko lastin kunnon tulehduskoktailiksi.

Näihin ajatuksia tuli mieleen, kun itse olen tavannut näin syksyisin suunnata treenin päälle oman pihan marjapuskille hakemaan luonnon omat antioksidantit ahnaaseen suuhun. Siinä mustia viinimarjoja mussuttaeesani minulle tuli mieleen eräs boudariohje, minkä mukaan treenin päälle ei kannata ottaa c-vitamiinia, tai mitään muutakaan antioksidanttia, sillä treenin aiheuttamaa tulehduksellista tilaa ei kannata olla heti puskemassa alas.
Tätä komennusta noudattaen minun pitäisi siis jättää treenin jälkeen puskat rauhaan ja suunnata sisälle suoraan makaroonien keittoon. Kunnon hifisteliä voisi tuon oikeisun tehdäkin. Itse en kuitenkaan koe olevani niin vihkiytynyt näihin kuvioihin, ettäkö jättäisin herkulliset marjat syömättä sen vuoksi, että se voisi jonkin nanoyksikön verran vaikuttaa proteiinisynteesini kestoon tai kasvuhormonien vaikutukseen (by the way, millä ei ole mitään tekemistä lihaskasvun kanssa).


Kun marjoja on pihalla tarjolla, minä menen ja syön. Voin mietiskellä antioksidanttiieni saantia sitten muulloin ja muissa konteksteissä, mutta tolkun saa onneksi ihan omaehtoisesti pitää näissäkin karkeloissa.

Tankatkaa huoletta vitamiineja alkavaan syksyyn ja huomenna starttaavaan uuteen viikkoon!

Ja huom! Vielä tämän päivän  Aminopörssissä  Mannisen tuotteista 20 prosenttia pois. Tämä kannattaa hyödyntää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti