perjantai 9. syyskuuta 2016

Nousujohteisuus treenaamisessa.

Olen taas päästänyt itseni tutkailemaan eri treeniohjelmia ja niiden sovelluksia. Tällä hetkellä teen Layne Nortonilta napattua PHAT-ohjelmaa hivenen modattuna versiona. Runko on kuitenkin suoraan siitä, eli kaksi voimapäivää, joita täydentävät hypertrofiapäivät nopeusvoimahöysteellä. Minun kaltaiselle aidan toiselle puolelle tähyäjälle on ensiarvoisen tärkeää, että olen naulinnut itselleni tarkan rungon, jossa pysyä.Suunnitelmallisuus saa estettyä minut innostumasta sooloilla vähän sitä ja tuota muun tekemisen oheen. Niiden, jotka ovat vielä kehonrakennuksen alkutaipaleilla, kannattaakin pysyä suhteellisen kiltisti kiinni ohjelmassaan. Sarjamäärillä ja erikoistekniikoilla, TAI NIIDEN PUUTTUMISELLA, on oma merkityksensä. Toimivaksi ja eri treenipäiviä täydentäväksi treeniksi suunniteltu kierto voi muuttua jo pienilläkin lisä-ärsykkeillä liikaa hermostoa kuormittavaksi, tai urheiluvammoille altistavaksi, mikäli sitä säätää liikaa.

Nousujohteisesti perse ylös jakkaralta.


Kokenut treenaaja osaa seurata ja modata omaa tekemistään eri tavalla. Hän osaa kuunnella itseään ja tietää, milloin kannattaa muuttaa liikkeitä, tai tehostaa tekemistään. Kokenut ei myöskään tapita itseään joka ikisellä kerralla, vaan osaa säännöstellä failureen menemistä niille tarkoitetuille hetkille. 

Olen saanutkin itseni pysymään aisoissa siinä, mikä tulee tehojen lisäämisessä. Minulla oli tarkka suunnitelma viikoille, jolloin saan kuulostella, voiko lisätä sarjoja tai ottaa viimeisiin liikkeisiin esim. pudotuksia. Tällä tavalla olen saanut nykyisen ohjelmani säilyttämään nousujohteisuutensa, sekä paikat pysymään kunnossa.
Viikonloppuna jatketaan toivottavasti nousevaa käyrää etukyykyn progression merkeissä. 4 x 6 sarjoihin olisi tarkoitus saada taas uusi kilo lisää. Viimeksi meni jo vähän tiukille, joten katsotaan, miten tällä kertaa käy. Tai no katsomaan ei sinne mennä, vaan tekemään! Celsiusta kunnolla kitusiin ennen lämmittelyjä ja volumea vielä hivenen lisää kaakkoon!

Nousujohteista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti