maanantai 19. syyskuuta 2016

Superfuudeille höystetty keittiön taidonnäyte (VL, GH, OMG, WTF, JNE)

Otsikossa pientä ironian häivettä itseäni kohtaan. Suurten ja suosittujen portaalien blogit tuntuvat tuikitiheään sisältävän otsikkoja, joissa on resepti, lyhenteitä ja bannerina tyylikkäästi otettu kuva tuotoksesta. Tämä on tottakai täysin asiaan kuuluvaa kirjoittajien kohdalla, joiden teemana on kirjoittaa (vain ja ainoastaan) ruoanlaittoon liittyvistä asioista.

Nämä tekstit pitävät sisällään otsikon mukaisesti käsitellyin kuvin varustetun selostuksen siitä, kuinka hienoista aineksista voi käden käänteessä laittaa kasaan jotain yhtä kaunista ja nättiä, kuin mitä kirjoittaja itse on saanut aikaiseksi.

Itse en jaksa kiinnostua kirjoittajasta, jonka pääasiallinen tehtävä on postata persoonattomia tekstejä mahdollisesti sponsoroiduista erikoisruuista. Itse arvostan aitoa elämää ja tarttumapintaa. Jos lifestyle/hyvinvointi puolella kirjoittava kirjoittaja lykkää kerta toisensa perään tekstiä siitä, miten spiruliina sekoittuu veteen, niin itse en jaksa niitä auki klikkailla. 

Tämäkin on kuitekin valinnan paikka. Eli minun ylhäisyyteni voi kaikessa rauhassa jättää nämä tekstit lukematta. Voin silti antaa arvostukseni sille, että he näkevät vaivan ja omistavat sen kaltaiset vermeet, että hienot kuvat ovat mahdollisia. Kateuden karvainen peikko tässä olettaen nostaa päätään, sillä minun versioni vastaavasta postista menee kutakuinkin näin:

"Ei hitokseen, nyt pitäis varmaan pistää vähän ruokajuttua liikkeelle... mutku mää syön joka päivä just samat sapuskat!"
"No laitetaas se pannari, se nyt uppoaa aina."
"Ai resepti? Helskari, ei mulla tähän mitään reseptiä oo, kunhan viskon! No, katotaas..."

"Dääm, mulla on kaikki jauhot näissä fastin vanhoissa purkeissa. No, tossa kuitenkin jauhoja, niitä nesteen, heran ja munien päälle. Eikä tässä nyt kerkeä pistää keittiön kaihdinta kiinni, ettei tuo valo häikäisisi puolta ruutua." 


"Leivinjauhetta ton verran. Ainiin, oikaisin. Eli siellä on jo vähän steviaa, maitoa, munaa ja jauhoja pohjalla. Niin ja psyllium (jes, saan mukaan trendikkään sanan!)"


"Sitten vatkataan näköjään jäätelölusikalla pitkin reunoja. Ja näyttäs tuo likainen keittiörättikin pääsevän kuvaan."
"No niin, enhän mää muistanut ottaa mikrotuksista mitään kuvia. Saati, kuinka hienosti laitan kaikki mausteet tuohon pinnalle. No, siinä kuitenkin itse rumilus suoraan uunista tulleena. Kelvatkoot."

"Otetaas vielä vielä peukkukuva äkkiä, ennen ku jäähtyy! Ja näköjään taas niin kiire, että koko käsi ei ihan ehdi kuvaan mukaan. Nyt riitti panostus tähän asiaan, syömään!"


Pst. Siellä ois muuten fitnesstukulla valmiita elintarvikkeita mieletön läjä alennuksissa, ellei nämä minun kokkailuneuvot saaneet teitä ryntäämään omille jauhokaapeillenne ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti