sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Viikonloppujen luksusta.

(Testailen tänään snapchattia , eli jos haluaa kuikata, niin tiinafin taisi tunnukseni olla... )

Viikonloppujeni luksukseen kuuluvat isojen ruokamäärien, treenien ja pitkään nukkumisen lisäksi myös pyöräily- ja kävelylenkit. Mistään hikiliikunnasta ei näissä tekemisissä puhuta, ei missään tapauksessa. Pyörällä poljeskelen rauhallisesti ja kävellen puolestaan lönköttelen rentoa tahtia.  Nämä ulkoilut ovat rentouttavia ja latauttavia hetkiä, joita odottaa ihan yhtä lailla kuin aamun ensimmäistä puurolusikallista, tai iltapäivän santsispagettia.
Tuhdin jalkatreenin ja vielä tuhdimman PWO-mässinkien jälkeen lähden kelin salliessa yleensä pyöräilemään. Pyöräilyni ei ole kuin vajaan puolen tunnin kevyt polkaisu kaupungin sivustan kautta keskustaan. Siinä ehtii kuitenkin nähdä peltomaisemaa, kauniita lähiöpihoja, ja kuunnella samalla joko vanhoja ämppäreitä tai spotifystä hetken fiilikseen sopivaa musiikkia. Laukussa on joskus mukana herkutteluun Celsius tai Fastin latten makuinen proteiinijuoma. Ne maistuvat molemmat pellon laitaan pysähtyessä.


Tietyllä reitillä pääsee samalla seuraamaan tietyn maisemakohdan muodonmuutosta vuodenaikojen mukaan. Tämän kevät-kesän aikana tuli seurattua erään pellon viljan kasvaminen ja kypsyminen. Nyt sato on jo leikattu pois ja kynitty maa on valmiina ottamaan roudan vastaan.


Illalla sitten lähden kävellen ulkoiluttamaan seuraavaa ruokasatsia. Silloin laitan puolestaan jonkun gurun paasaamaan korviini. Kuuntelen enemmän tai vähemmän keskittyneesti podcasteja ja webinaareja eri alamme henkilöiltä. Käveleskelyn päätteeksi soitan yleensä omalle äipälle kuulumisia ja paasaan parhaimmillani hyvänkin hetken juuri oppimistani asioista.


Iltakävelyllä ABC:lla nenän puuterointi hetki. 


Näihin hetkiin on saanut uppoamaan paljon ajatuksia ja fiiliksiä. Joskus on kävely sattunut ja useammin kuin joskus on sade pilannut pyöräilyn ja saanut kävelyn tuntumaan muovipussin sisällä rimpuilulta. Mutta nekin reissut ovat osana niiden metrien muistokavalkadia.

Hyvää tekevät, kyllä. Ja osuvat täysin kehonrakennusmantran REST ja REPEAT osioon.

Vinkki loppuun: aminopörssissä viikon kampanjassa hyvät rasvat kohdilleen. Kun ostat kilon säkin Cocovin chia-siemeniä, saat kaupanpäällisinä mukana 500 ml:n Cocovin kookosöljytönikän. Jei :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti