lauantai 12. marraskuuta 2016

Milloin tankata hiilihydraatteja?

Katsos näin ollaan jälleen viikonlopussa. Pohjanmaa säästyi tähän asti lumelta, mutta nyt oli heittänyt sen verran valkeutta tännekin, että nastarengas oli vaihdettava.

Nyt saa viilennettyä herkut sopivasti pihalla.

Treeniohjelmassani voimapäivät sijoittuvat viikonlopulle. Lauantaina on jalat ja sunnuntaina yläkroppa. Lauantain jalkapäivänä on myös ison kalorin päivä, eli pyrin puskemaan ravinteita mahdollisimman tehokkaasti lihaksiin isojen lihasryhmien jumppaamisen kautta.

Ohjeistus ja suoritustavat korkean kalorin päiviin vaihtelevat. Osan mielestä ne tulee pitää niin kuin minäkin teen, eli niille päiville sijoitetaan raskas treenipäivä. Osa puolestaan näkee, että kaloripiikki pitäisi ottaa vapaapäivälle, jolloin glykogeenivarastot varmasti täyttyisivät rauhassa. Lisäksi keho saisi niinä päivinä sekä lepoa että mielihyvää koko rahan edestä.
Itse näen, että asia on varmasti hyvin persoona- ja tilannekohtainen. Massalla olevat "tankkauspäivät" eivät ole niinkään varastojen täydentäjän roolissa. Itsellä ruokaa ja hiilareita on peruspäivinäkin vaihdellen sen verran mukavasti, että mitään vajetta vaikkapa glykogeenivarastoihin ei pääse tulemaan. Sen sijaan insuliiniherkkyyden ja aineenvaihdunnan buustaamisen puolesta piikkipäivällä on paikkansa, ja minun mielestäni juuri sellaisena päivänä, kun kropasta otetaan (anteeksi, yritetään epätoivoisesti ottaa) irti oikein kunnolla.

Näinä päivinä tosin treenin olisi periaatteessa hyvä sijoittua suht aikaiseen vaiheeseen. Itsellä nimittäin liian täysi massu ja verensokerin tuoma pieni nuutuneisuus ei sovi raskaan jalkapäivän kanssa yhteen. Lauantain aamupalani ennen treeniä ei olekaan paljoa perus ennen-treeniä-ruokaani suurempi. Mutta sitten, kun kova (hah) työ on tehty, saavat ruokapeijaiset sitten alkaa.

Viime viikonloppuna oli kahden donitsin boksikyykky.


Tämä kaikki mukavasti edessä. Eli maltillisen puurolautaseen äärelle aamusta. Jahka sitten ollaan yritetty osuttaa persausta ihan liian matalalla olevalle boksille ja siitä ylös, voidaan katsoa, kuinka monen donitsin suoritus se Kanelin mielestä on ollut.

Hyvää, ihanaa viikonloppua ja onnea kaikille isille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti