tiistai 20. joulukuuta 2016

Jotain muuta kuin lompsis.

Hillitsen itseni parhaani mukaan, etten käyttäisi tämän tekstin aikana missään muodossa lompsis-sanaa. Täytyy saada kehitettyä jotain muuta, millä kuvata sitä solahdusta, kun työmoodi vaihtuu lomaksi.

Sain parilta oppilaalta joululahjaksi parsakaalen :D Minut tunnetaan;)


Loma ei ole lomaa vain itse työstä ja sen sisällöstä. Loma tuo minulle huokaisun myös

Pyöräile sinäkin työmatkasi.


  • Jokapäiväisestä hengenvaarasta
Minun ei tarvitse lähteä aamulla pilkkopimeässä taiteilemaan pyörän kanssa läpi luminietosten, jäätiköiden ja gladiaattoritemppuratojen, jotka myös Kokkolan pyöräteinä tunnetaan. Kuljen yhä uskollisella Ralekillani paikasta toiseen (lue: salille ja kotiin, prismaan ja kotiin), mutta nyt kiire ei näyki kantapäillä ja hommasta puuttuu pakko ja rähmät silmiltä.


  • Eväiden pakkaamisesta

Kun yhdistät ylläolevaan pyöräilyyn repullisen kananmunia, saat jo hyvät mielikuvat aikaiseksi.


  • Aamupalan hotkimiselta seisten ja suoraan mikrohöyrytysastiasta
En suostu nipistämään arvokkaista yöunista minuuttiakaan, joten olen saanut laadittua itselleni varsin tiukan aikataulun aamuksi. Kun vielä tietää, minkälainen koetus on yleensä edessä (kts. kohta 1), ei aikaa aamupalan nautiskeluun ole mitenkään liikoja. En siis nouse fiilistelemään auringonnousua istuen silkkiaamutakissa ikkunalaudalla höyryävä, tunteja haudutettu tee käsissäni, vaan syön toppakamppeet päällä lohet ja kasvislohkot suoraan purkista kitalaki höyryten.


  • Työvaatteiden lataaminen
Kaikki tietää tämän. Yrität ennakoida edellisenä iltana, mitä fiiliksellä haluat aamulla lähteä liikkeelle ja kuinka tiukasti haluat siedättää itsesi pakkaseen tai pyöräilyssä ahdistaviin farkkuihin. Aikaa illan mielipiteen vaihtamiselle ei juurikaan ole (kts. kohta 3), joten usein on oltu liikkeillä ryntteissä, jotka ovat ahdistaneet valinnallaan koko päivän.


  • Aamuöiden säpsyt
Image result for wake up night


Tähän voisi lisätä vielä aamuyön säpsähtelyt, kun muistat kello kolme, mikä joko unohtui tehdä/sanoa/soittaa, tai mikä sinun pitää ensi hädässä aamulla ehtiä tehdä/sanoa/soittaa. Tämän jatkoversio on, kun alat pyöritellä säpsyn aiheuttanutta asiaa, mikä sinun pitää/piti tehdä/sanoa/soittaa.

Loma on siis erittäin tervetullut tuomaan verenpaineen laskua, ja sallimaan nukkumisesta, rentoutumisesta, reissaamisesta, syömisestä ja tottakai TREENAAMISESTA nauttimisen!

Ihanaa lomaa ja joulun aikaa ihan kaikille <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti