tiistai 10. tammikuuta 2017

Arki voitti!

Arjen puolella taas. Viimeiset kaksi viikkoa tekivät kyllä minusta sen sorttisen voittajan, ettei paremmasta väliä. Olin siis käytännössä kaksi viikkoa yskä-nuha-pikkukuumeen vuoksi salikiellossa. Tämä tarkoitti, että jouduin viimein oikeasti taipumaan. Oli pakko rauhoittua ja olla paikallaan. Piste. En ole koko saliurani aikana pitänyt näin pitkää taukoa treenistä. Pakkoliikkujana olen myös enemmän tai vähemmän täyttänyt arkeni jatkuvalla liikehdinnällä ja touhulla.

Nyt jouduin tekemään kaiken ihan toisin. Kello pois herättämästä, ja sängystä siirtyminen sohvalle. Siinä sitten pääsi tuumaamaan, että mitähän tuota nyt elämällään tekisi.Kyllä siinä kieltämättä parit itkut pääsi aamulämpöjä mitattaessa, kun lukema ei suostunut laskemaan. Kauan odotettu ja ihan oikeasti ansaittu loma valui sormien lävitse kaikkine suunnitelmineen.
Sitten vain jotenkin sain koottua itseni. Minulla oli myös paras mahdollinen tuki siihen, että saatoin tehdä asioita, jotka ovat minulle vaikeita ja pitkällä epämiellyttävyysalueen puolella. Ne olivat leffahetkiä. Kasa tyynyjä tueksi ja kaikista mäklöimmät kasari-ysärirainat pyörimään. Pretty Womankaan ei kuitenkaan vielä ollut niin kova pala taudille, että se olisi saanut sitä karkoitettua pois.

Sohvakuuri jatkui Asterixien parissa. Pikku lampun valossa ja ääneen luettuna pääsin Kanelixin kanssa uppoutumaan Gallialaisten mentaliteettiin.Olon kohetessa saatoin jo lähteä autolla käymään keskustassa alennusmyynneissä ja tuijottamaan suljettua salin ovea.

Kotona jaksoin myös pistää rauhallisesti kunnon siivoukset käyntiin - nyt on pölytöntä takanpäälystä myöten.Ja tiedättekös. Päiväkään ei harmita. Ei tippaakaan. Sain todellisen kuurin itselleni siihen, mitä kaikkea omassa arkiympäristössään voi tehdä. Samalla pääsin myös näkemään, kuinka minulla oli vielä yksi ratkaiseva askel toipumisessani, ja itse asiassa myös kehonrakentaja ottamatta. Lepo.

En vielä lupaa mitään, mutta uskon, että tämä räkäinen episodi toi jotain ihan uutta vuodelle 2017. Sekä omaan elämiseen että treenaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti