sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Paatos uudelle vuodelle 2017.

Uusi vuosi. Mitähän tällä sitten tekisi? Uuden vuoden ajatellaan olevan loistava paikka muutoksille ja haasteiden asettamiselle. Toisaalta, mitä enemmän näitä uusia vuosia on nähnyt (tai itse asiassa mitä useamman uuden vuoden taitteen on ollut peitoissa korvatulppien kanssa, jotta rakettien pauke ei pitäisi hereillä ;) ), sitä vahvemmin näkee, että ei se luvun muutos niin dramaattista ole.

Uuden vuoden taitteesta kannattaa kuitenkin ottaa irti kaikki se, mitä se on sinulle antaakseen. Joskus se on suorastaan vapauttava hetki saada hyvä syy alkaa tehdä muutoksia. Liittyivät ne sitten pienempiin tai suurempiin asioihin, niin kaikki lisäapu, mitä uuden alun fiiliksestä voi saada, kannattaa ottaa käyttöön.  Jos päätökset liittyvät elämäntapoihin, on netti pullollaan startteritarjouksia, sun muita kampanjoita, joista vaan valitsemaan omansa.
Työ- tai ihmissuhteisiin voi puolestaan luoda katsauksen ja miettiä, millä muutoksilla voisi saada haluttua aikaan. Töissä alkaa (ainakin omalla alalla) uusin voimin siirtyminen kevätpuolelle, jolloin on hyvä paikka sekä itselle että "asiakkaille" tarkastella omaa tekemistään ja tavoitteitaan.

Muutokset ja haasteet voivat olla myös pienempiä. Lopetan kynsien puremisen, en ota suklaata kuin joka toinen ilta, en käytä toiselle lauseita "sä et ikinä" tai "sä vaan aina". Pienilläkin arjen muutoksilla voi saada monet arkea kitkanneet asiat muuttumaan parempaan.

Hmm, ei kyllä pitänyt alkaa kirjoittaa muutoksesta. Itse asiassa aloitin tämän uuden vuoden postauksen rinta rottingilla juuri siksi, että koin olevani kaiken maailman lupausten sun muiden yläpuolella. Tänä vuonna tulee varmasti tulemaan isojakin muutoksia vastaan. Sen tiedän siitä, että niitä on kypsytelty jo kauan ja niiden aika alkaa olla käsillä.

Muuten tarkoituksena on jatkaa. Yksinkertaisesti jatkaa. Jatkan treenin kehittämistä. Tahdon saada yhä enemmän focusta kuhunkin hetkeen, missä olen. Oli se sitten raudan ääressä, töissä tai vapaalla. Jatkan tämän blogin pitämistä täysin omaan tyyliin ja omalla tahdilla. Pidän tästä tyylistä, minkä olen itselleni suonut blogin kirjoittamiseen.Jatkan myös tiettyjen asioiden vähentämistä. Tahdon entistä vähemmän verrata itseäni muihin. Minulla on omat edellytykseni tiettyihin asioihin, ja ne tekevät minusta erityisen. En tarvitse niihin mitään mittareita. En määritä itseäni jatkossakaan instagramseuraajien tai blogien lukijamäärien mukaan. Teen työtäni niin, että voin olla omaan jälkeeni tyytyväinen. En vertaa itseäni toisiin, jotka haluavat panostaa työlleen kaikkensa tai ovat tehneet siitä elämäntyylin.
Raha, kateus ja "miksei minulla" ajattelu saa myös jatkaa poistumistaan elämästäni. En halua hakea turvaa mistään niin turhanpäiväisestä, kuin mitä mammona on. Turvani on jossain ihan muualla.

Ja pidän hauskaa! Oikeasti, tahdon oppia iloitsemaan ja olemaan entistä enemmän kiitollinen.

Image result for 2017

Kas näin, tulihan tästä kuitenkin muutosta serpentiinein ja törötorvin toitottava paatos. Vaan ei mahda mitään, sillä myös delete-napin viljely omien ajatusten siistimiseen on myös kielletyllä listalla.

Ihanaista vuotta 2017 juuri Sinulle  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti