keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Jälkilöylyjä.

Edellinen bloggausta käsittelevä tekstini nosti itselle mieleen yhden nimen, jota tekemisiä olen seurannut ihan punttauksen ja oman kirjoittamisen alkumetreiltä asti. Oletettavasti jokainen kotimaan kamaralla rautaan tarttunut treenaaja on jossakin muodossa törmännyt pieneen vihreään mieheemme, joka on ollut enemmän tai vähemmän tahtomattaan osana boudaajien kahvipöytäkeskusteluja jo pian parin kymmenen vuoden ajan.

Tämä henkilö on ollut Fastin rivistöissä etulinjassa ihan alusta alkaen. Hän ei ole kuitenkaan myynyt sieluaan ja ruumistaan (josta löytyy muuten paskat välitykset sekä heikko nilkkojen liikkuvuus ;) ) Fastin käytettäväksi, vaan on mielestäni vetänyt omaa edustustyötään todella tyylikkäällä linjalla. Hän ei ole myynyt itseään treenibloggaajana, vaan sovittanut oman linjansa toimimaan harmoniassa Fastilla työskentelyn kanssa.

Tämän tapauksen videologeista ei löydy väkinäisiä klippejä, kuinka hän korkkaa Fastin cafe latte -proteiinijuoman kotisohvallaan päivitellen sen herkullista makua. Treenivideoissa ei ole mukaan survottuja pätkiä latureista, intrajuomista, tai edes tekstiilejä, joissa vilkkuisi Fastin logot. Päin vastoin hän treenaa parhaimmillaan (tai naisnäkökulmasta pahimmillaan) harmaissa jedivällyissä, joissa ei multikansalliset tai kaupalliset logot koreile.

Muutenkaan hän ei ole lähtenyt mukaan tuotteistamispyöritykseen, vaikka uskoisin, että hänellä olisi siihen mahdollisuuksia. Urheiluvaatefirmat olisivat varmasti valmiit antamaan hänelle (tiukkoja ja hihattomia) sponssivaatteita, Itse asiassa jokainen itseään kunnioittava lafka kanatarhasta lähtien olisi valmis tuottamaan luomumunat suoraan hänen portailleen, jos ne vain videoissa näkyisivät. Hän voisi linkittää treenibloginsa täyteen "tilaa housut täältä ja etureidet täältä", mutta niitä ei kuitenkaan näy.

Fastia hän tuo esille juuri sopivasti ja tyylikkäästi, mutta ei tyrkyttäen. Jopa Q&A pläjäyksessään hän mainitsee kyllä Vitargon huippuhyväksi intrahiilariksi, mutta toteaa sen samalla koettelevan kuluttajan oravannahkavarastoja varsin ankarasti. Eli hän pystyy täysin hyvin suosittelemaan tilalle äitien mehukellarista viinimarjatiivistettä menettämättä uskottavuuttaa Fastin puolesta puhujana. Koko hänen toimintansa kiteyttää ehkä hyvin eräs lausahdus hänen Fastille kirjoittamastaan artikkelista, jossa luki jotakuinkin, että `mainos saattaa sisältää artikkelin`. Tässä todetaan, että seuraavaksi tulee tekstiä, joka on rakennettu vähemmän peitellen jonkin tuotesarjan ympärille.

Nykästä lainaten, ei siis voi muuta sanoa kuin hattua nostaa.

Karamellit lähtevät tänäänkin mukaan treeniin. Etukyykystä kielii kuvan hirttojälki kaulassa ;)


Nyt itse pistän päivän pakettiin ja suuntaan välitankkauspäivän tunnelmissa testaamaan, mitä saa salista irti stoppisarjoilla ja muutamilla sopivilla pudotuksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti