lauantai 11. helmikuuta 2017

Makromuotia.

Fitness- ja hyvinvointimaailma ovat muuttuneet valtavasti jo sinä aikana, kun itse on ollut aktiivisesti mukana. Vielä viitisen vuotta sitten tieto oli tiukemmassa, eikä superfoodit tai treeniohjelmamuunnokset olleet vielä peruskauraa kahvipöytäkeskusteluissa. Sain googlettaa ja pitkään, ennen kuin sain itselleni tietoa salaperäisistä leväjauheista tai edes chia-siemenistä. Muistan, kuinka ostin ensimmäiset hamppurouheeni ja mietin oikeasti, että tässä ollaan nyt tosissaan tekemässä jotain eksoottista. Tätä nykyä ei ole yhtään ihmeellistä tuiskauttaa tähtipölyjä puuronsa päälle ja sekoitella omia treenijuomiaan.

Samaan kategoriaan uppoavat myös makrot. Jos nämä ravintopartikkelit ja niiden salat olisi tiennyt yhtä hyvin omina yläkoulu- ja lukioaikoina, niin menestys biologiassa olisi ollut taattua. Nyt kaikki tietävät, mitä makrot ovat ja jopa, miten niillä voi omien tavoitteidensa mukaan kikkailla.

Makrotkin ovat seuranneet muotia. Proteiini on ratsastanut jo pitkään suosionsa huipulla makroissa. Olenkin väsännyt varmasti useammankin postauksen siitä, kuinka proteiinia on survottu joka paikkaan, ja kuinka ravitsemustieteilijät repivät hiuksiaan, kun ihmiset tuplaavat ja triplaavat proteiinin suositusmääränsä.Tässäkin on tulossa kuitenkin ilmeisesti muutos. Eli kyllä - makromuotikin voi muuttua. Proteiini on nimittäin ilmeisesti tekemässä tilaa - - - tattadadaa - - - pahiksen roolissa pitkään olleelle hiilihydraatille. Itse Beyonce on alkanut suosia suuria hiilihydraattimääriä ja on hehkuttanut omaa jaksamistaan. Rasvoilla ja proteiineilla itsensä raiteilla pitäneet ovat nyt täysin out, sillä jaksaminen ja salimenestys rakennetaan nyt kunnon sokerikuormilla.
Itse odotan lähinnä suurella mielenkiinnolla, milloin terveyden ja hyvinvoinnin markkinahenkisessä maailmassa meidän neljäs makromme pääsee loistattamaan omassa valokeilassaan.... ;)

Jo eilen töissä muodikkaissa merkeissä laskiaispullan kanssa.
Hän on aina muodissa.


Tänään onkin minulla luvassa varsin trendikkäät juhlat, kun lauantaiseen tapaan hiilihydraattien määrä on varsin hulppea. Olen varautunut salillekin muodin mukaisesti pakkaamalla treenikassiin irtokarkkeja, joten minun ei tarvitse hävetä yhtään olevani millään lailla out viimeisimmistä villityksistä.

Muodikasta lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti