perjantai 21. huhtikuuta 2017

Ei olla yhtä massaa.

Olen ylpeä siitä, kuinka olen säästänyt tätä blogiani (tai itse asiassa teitä lukuisia lukijoitani) siltä ketutukselta, joka minua on vellonut jälleen tämän koko "kevättalven" ajan. Uskaltaudun nyt kuitenkin toteamaan, että alkaisikohan se olla jo siinä LUMEN, JÄÄN, KYLMÄN ja nollan ympärillä sahaamisen osilta. Eli jospa tämä surullinen kuva huhtikuun puolesta välistä olisi viimeinen silmäys sille toteamalle, että tämä kevät on ollut aivan järkyttävä!

Minkä on hävinnyt maan päällisessä elämässä, on toivottavasti voittanut maan ---hmm-- alla? Tällä viittaan kellarisaliini, joiden viihtyvyyttä kevään olosuhteet ovat parantaneet huomattavasti (no, minua ei kyllä keli estä missään muodossa menemästä salille tai houkuttelisi sieltä pois. Oli kuitenkin pakko saada käyttää tämä tyrkyllä ollut aasin silta saliasioihin ;) ).

Treenistä ja omasta kropasta oppii koko ajan enemmän ja enemmän. Tämän opin myötä pääsenkin allekirjoittamaan yhä vahvemmin sen, että mitään yhtä totuutta ei ole olemassa. Ainakaan, mitä tulee kehonrakennukseen ja sen lainalaisuuksiin. Jokaisella on se yksi keho, jolla on oma psykofyysinen tilansa. Kannat kaikessa tekemisessä mukanasi omaa palautumiskapasiteettia, ravitsemusta, työtilannetta, parisuhdetta, rasvaprosenttia ja lihasmassaa. Sinulle itselle on olemassa jokaiseen tilanteeseen sopivin tapa toimia, kunhan osaat kysyä itseltäsi ja tavoitteiltasi, mikä se mahtaa olla.
Tässä kaikessa yksilöllisyydessä ei voi kuin hymyillä nettivalmennuksille, joissa joukko maksaneita ihmisiä laitetaan menemään saman kaavan mukaan. Viikolla kaksi otetaan kaikilta yksi hedelmä pois ja viikolla viisi olette kaikki jo tehneet salilla kaikki sarjat failureen. Painoon liittyviä kysymyksiä ei paljoa esitetä, mutta kaikilta otetaan silti pois yksi ainoista todistetusti toimivista lisäravinteista, eli kreatiini, koska ei haluta, että osallistujilla paino voisi mahdollisesti jopa nousta (jos ei ole käyttänyt kreatiinia aiemmin). Eihän se näyttäisi hyvältä, jos huipputiukassa tukkuvalmennuksessa paino ei laskisikaan...

Pitäydyn siis itse ainakin ottamassa itse oppia ja ymmärtämässä edes jotain omista tekemisistäni. Silloin ei ainakaan kukaan pääse ottamaan minulta laturibanaania pois tai sorkkimaan juomapulloni sisältöjä kysymättä ensin, mitä mahtaa itse Tiinalle kuulua.

Tänä viikonloppuna otetaan kaikki irti Kultsasta! Täältä Pohjanmaalta on lähdössä pienen härkävankkurillisen verran kannustajia Juhani Taivelalle CBBhen. Hihkaiskaa joku siellä kuitenkin minunkin puolesta muutama kannustava ja kuolematon fitnessquote tämän pitkäletin viikingin puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti