perjantai 28. huhtikuuta 2017

Tiedoksi: minua ei huidota bambukepillä.

Vielä siitä dokumentista, joka on ainakin itselle aiheuttanut kunnon ristikuulusteluja niin töissä, kaupan kassalla kuin sosiaalisessa mediassa. Muutama, sanotaanko vaikka, höyrähtäneempi yksilö ei voi olla määrittämässä koko lajia. Mitä tahansa urheilua voi harrastaa periaatteessa juuri niin raadollisesti kuin haluaa. Sprintteri voi treenata jalkansa ruvelle ja jättää hiilarinsa syömättä. Golffari puolestaan treenata yöllä otsalampun varassa ja kiillotella mailoja jokaisella vapaahetkellään. Se ei kuitenkaan tee varsinaisesta lajista pahaa, vaan kertoo enemmän yksilöstä itsestään (ja hänen huonosta valmennuksesta tai sopimattomuudesta lajiin).

Myös Bodymag kommentoi facebook-sivuilla dokumenttia. Ehkä sanavalinta olisi voinut olla asiallisempi, jotta ei pääsisi sanomaan, että siinä älähtää tuomariston ärsytetty törkyporsas. Mutta ymmärrän muuten, miksi alan julkaisijalla tuli tarve puolustaa lajia.


Kuvitelkaa myös tämä dokumentti niin, että siinä soisi taustalla Macarenan ja kasarileffojen fiilistelyt. Ei siis säveltäjän selkävoitto siitä, että sai tehtyä musiikillisen kokonaisuuden siten, että joka ikinen sävel on riitasoinnussa keskenään. Kunnon painajainen nukkekodissa - kamaa.


Eli tässä viedä äidillekin tiedoksi:
En punnitse salaatinlehtiä enkä laske kirsikkatomaatteja.En treenaa pelkissä bikineissä.


Minua ei ole kukaan äijä huitomassa kolmimetrisellä bambukepillä poseeraamaan heruttavammin.


En ala itkeä tehdessäni vipareita. En myöskään yhden käden hauiskäännössä. Edes kick back ei saa minua kyyneliin.


Jos laitan irtoripset, lupaan, etteivät ne ole niin paksut, ettenkö näkisi enää pyöräillä.

En kärky ennakkoperintöä silikonit mielessä.

En kuuntele kuulokkeistani kissantappomusiikkia salilla.Fitneksen ja kevään ihanuudessa rypevää viikonloppua kaikille bikinimimmeille ja bodymuijille!

Tässä ikkunassa voisin huokailla Linda Paldaniuksen tavoin (hän itsekin nauraa koko kohtaukselle).2 kommenttia:

  1. Dokumentti oli kyllä mielenkiintoinen ja puhuva. Varmasti osa bikinifitnesskisaajista on todellakin tuommoisia, mutta jotenkin tuo meno oli ehkä jopa surkuhupaisaa. Tiedän että kun ollaan kisadietillä niin ruoat punnitaan ja ollaan tarkkoja. Mut hei camoon, kuka punnitsee salaatinlehdet... En ihan jaksa uskoa että kaikkien bikinifitnesskisaajien elämä on samanlaista.

    VastaaPoista
  2. Juuri näin. Dokumentintekijällä oli satoja tunteja matskua, joista koostaa juuri sen näköinen teos, mitä hän itse halusikin tuoda esille. KP aika hyvin omassa facen kannanotossaan harmitteli sitä, kuinka hyvin dokumentoija otettiin kisoissa vastaan ja kuinka hänen työtään pyrittiin auttamaan. Sitten lopputulema oli näinkin karu.

    Mutta toisaalta, tässä on myös onnistuttu siinä, että keskustelukynnys ylitettiin ja roimasti. Onneksi me alaa peesailevat tiedämme, että hyvin harvat elävät dokumentin kaltaista askeesia. Ja vaikka jotkut elävätkin, niin itse saa onneksi tehdä omat valintansa - eli suuntaan saman tien tuhoamaan loput pågenit pussista :D

    Mahdollisimman vähälumista vappua Sinulle, Anonyymi :)

    VastaaPoista