maanantai 1. toukokuuta 2017

Kun alkaa insta tökkiä.

Sanonko? En sano. Mutta että kannattiko julkaista teksti, jonka alkuun julistin talven loppuneen? Ei ehkä. Uutiset julistivat eilen illalla aurinkoista ja lämmintä vappua, mikä varmasti lämmitti jokaista kuhmolaista katsojaa, jotka valmistautuvat omaan työläisten juhlaansa pistämällä ylimmänkin paidannapin kiinni.

Lähti kuin gifflari pussista. 


...En tiedä alkaako vanhuus ja raihnaisuus kolkutella (muitakin kuin Uttia), kun tietty kyllääntyminen tuntuu iskevän. Tympääntyminen ei koske treenaamista ja kehonrakennusta, vaan lähinnä sen ympärillä vellovaa maailmaa kohtaan. Fitnessmaailmasta otetaan markkinamielessä kaikki mahdollinen irti. Lisäksi sen varjossa tehdään asioita, jotka oikeasti ovat jotain ihan muuta, kuin lajikohtaista toimintaa.

Näissä asioissa menen omissa fiiliksissä esimerkiksi instragramin ja snapchatin tarjontaan. Selailin tavalliseen tapaan feedia ja yhtäkkiä alkoi tökkimään. Enkä puhu nyt ruudun päivityksestä, vaan ihan omasta fiiliksestä. Puolet kuvaruudulla vilistävistä kuvista joko kauppasi jotain, tai tuntui muuten vain enemmän tyrkyttävän itseään, kuin "asiaa". Sain tehdä peukulla töitä, ennen kuin silmiini ilmestyi muutama "tavalliseksi" luokiteltava kuva. Niissä ei missään poseerattu uusien tilaa nämä täältä - toppien tai heitä tämä jauhe huiviisi - jauheiden kanssa.

Fitnessurheilijat tuntuvat joutuvan (tai saavan?) myydä itsensä alan lieveilmiöille. Paikasta parrasvaloissa ja somen tykätyimpien joukossa on kiivasta, ja vaatii paljon järkkäreillä otettuja, ikkunalautakuvia ja täysin turhanpäiväisiä sloganeita. En koe enää saavani mitään (motivaatiota) irti urheilijasta, joka suoltaa samasta paikasta otettuja poseerauskuvia, joilla toivotetaan #sitä ja #tätä asennetta päivään ja samalla kehoitusta käyttää rahaa #houseofniinpäinpois.

Tiedetään, ei niitä ole pakko seurata. Eikä olekaan, tämä täysin totta. Instan plaraaminen on täysin turha ajanviete, josta on tullut enemmän aikaavievä tapa, kuin jotain hyvää mieltä tuottava inspiraation lähde.
Entä lopetinko instan käytön näiden mietteiden myötä? En ainakaan täysin. Mutta tein kyllä aika rankalla kädellä siivouksen seuraamieni henkilöiden listalle. Suuri osa nimistä oli vuosien seuraamisen myötä muuttanut niin paljon linjaansa ja postauksiaan, että en edes kokenut henkilökohtaisesti luopuvani "vanhasta tutusta." Muutamia nimekkäämpiä fitnessurheilijoita jätin vielä seurattavaksi, mutta muuten lista keveni selkeästi.Mielenkiintoista kyllä, että poistamatta jäivät kaikki hauskat ja persoonalliset tavistyypit, keitä olen instasta bongannut. Nämä ovat nimimerkkityyppejä, joita en henkilökohtaisesti tunne, mutta joiden kanssa "viihdyn" somen puolella. Heidän päivitysten vuoksi voin instan päivän aikana mielellään selatakin läpi.

Mielelläni löytäisinkin lisää aitoja tapauksia omalle nimilistalleni. Myös snapin puolelle, sillä en enää yhtään kasinoveikkausta tai rakennekynsitehtailua tahdo treenivinkkejä ja arjen piristystä hakiessani ottaa vastaan.

Heittäkäähän minulle ehdotuksia! Onko (lajin harrastajista) keitään, joita voisi oikeasti ilolla seurata? Tai onko sinulla itsellä tunnukset, joita saisin kunnian tulla seuraamaan?

4 kommenttia:

 1. Mä lakkasin pari vuotta sitten seuraamasta näitä iänikuisia, toistensakaltaisia, minullaeiolemuutatekemistäkuinpyllistääpeilinedessä-henkilöitä. Kyllä siinä aika kauan meni ennenku ne väheni instafeedissä, mulla kun oli monta tuttuakin jotka näitä seuraa ja siitä syystä niitä pamahteli munki silmille kaiken aikaa.
  Siivoilin myös paljon, ja lopulta tein kokonaan uuden profiilin.
  Nykyään seuraan paljon bodypositivity-tyyppisiä tilejä, niistä saan miljoona kertaa enemmän motivaatiota ja parempaa mieltä kuin näistä toisista. Niin ja koirajuttuja tietenkin seuraan silmä kovana. :)
  t. Laiskana taas Pauliina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkaus!

   Ethän sinä ollut lainkaan laiskana, tuossahan tuli jo monta riviä! Olen suorastaan otettu :)

   Samoilla linjoilla mennään, ja kyllä on kieltämättä löysännyt omaa pipoa ja kovasti. Piskit ovat minulla vielä valloittamatta (tai ne eivöt ole valloittaneet minua ;) ) mutta pari killiä kyllä löytyy :D

   Kiva kun piipahdit!

   Poista
 2. Kommentoin nyt ekaa kertaa blogiisi. Oot Tiina aivan huippu ja sun jutut on tosi hyviä, eli sua on mukava seurata. :)

  Nyt oli pakko jättää kommentti, sillä mä oon niin samaa mieltä. Lopetan välillä seuraamasta jotakin somepersoonia, jos he lähtevät ns. sponsorimatkalle tms. Ei vaan kiinnosta se jatkuva mainostaminen ja juuri noi rahapelit, aiai ne saa vasta hermoni kireälle. Samoin se house of... Sitten kun noi mainokset tulee eri tyypeiltä mutta sisältö on kuitenkin suht sama? Tai tuntuu, että se mainostaminen on näille somepersoonille ikään kuin pakkopullaa tai ainakin ne mainostukset on hyvin persoonattomia ja sellaisia, että "kuhan nyt vähän rykäisen..".

  Mutta ihanaa, että sä oot aito ja rehellinen! Pidä toi tyyli, tykkään kovasti. Toivottavasti löytyy noita uusia persoonia, joita voisi seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella otettu, että kommentontikynnys on ylitetty <3
   Sillä se vaatii ryhtymistä, että alkaa oikeasti kirjoittamaan omia ajatuksiaan. Eli kiitos.

   Saisipa itse kirjoitettua omat ajatukset yhtä selkeästi, kuin mitä Sinä tuossa kirjoitat. Huomiosi saman toistumisesta ja pullan tuputtamisesta olivat juuri, mitkä itseäkin ovat häirinneet.

   Kiitän kumartaen lattiaan asti palautteestasi! Et usko, miten lämmittää kevään kohmettamaa mieltä. Aivan tosissaan.

   Tämä siili ei pääse piikeistään (tai hampsteri poskistaan ;)?) eli tällä linjalla taidan pysyä - vaikka yleinen linja vaatisi mitä. Minusta ei ole vain vetämään yleistä linjaa tai sokerikuorruttamaan ajatuksiani.
   Kiva, jos tätä deletöimätöntä sepustusta jaksat käydä seuraamassa.

   Isolla sammakonloikalla, Tiina

   Poista