keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Reilu viikko takana.

Scott Abelin kevennettyä MET ohjelmaa on koluttu nyt reilun viikkokierron verran läpi. Sisäänajo on siis suoritettu ja nyt on tarkoitus alkaa tunnustellen tehostaa liikekokonaisuuksien suorittamista. Koska dieetillä ollaan, pitää olla varovainen sen kanssa, että ei lähde mehustelemaan liikoja. Volyymi objelmassa on sen verran korkea, että se olisi hyvinkin mahdollista.Sinänsä mielenkiitoinen asia tuo laskennallinen volyymi, millä siis tässä asiassa tarkoitan eli lihasryhmille tulevan viikottaisen rasituksen määräö sarjoina. MET kaikessa hurjuudessaan on nimittäin sarjamääriltään liki identtinen treeniin, jota vedin aikaisemmassa offi-ohjelmassani. Tällä hetkellä teen siis saman määrän sarjoja, mutta supersetteiinä, jolloin aikaa samaan työmäärään menee vähemmän.

Lisäksi METin myötä minulla vähenee jopa huomattavasti lihasryhmillä tehtävien ns. puhtaiden bodaussarjojen määrä. METin sarjoista varmasti yli kolmannes on nimittäin erilaisia funktionaalisia tempomisia. Päivittäisen lihaskohtaisen bodauksen osuus jää vain kolmeen tai neljään liikkeeseen. Tämän lisäksi jokainen lihasryhmä käydään bodaten läpi vain kerta viikkoon.

Ihan helmi löytö kameran rullasta - ei tule paljoa otettua selfieitä tässä vaiheessa :D


Tämän vuoksi MET antaakin minulle metabolisen ärsykkeen lisäksi vaihtelua tavallaan myös bodaukseen keventämällä kuormitettujen liikkeiden määrää. MET palvelee minua siis myös vähentämällä lihasten työmäärää, johon ne ovat tottuneet. Saan toivottavasti siis näiden viikkojen myötä myös totutettua lihas ottamaan kasvuärsykettä vastaan vähemmillä sarjamäärillä.

Kun siis tämän jälkeen siirryn vaikkapa viikossa kaksi kertaa lihakset läpikäyvään ohjelmaan, saan kenties mehustettua siitä kunnon kasvuärsykettä. SAMALLA totun siihen, että hyvän treenin ei tarvitse viedä puoltatoista tuntia, tai että joskus, ihan joskus vähemmän voi ollakin enemmän.

4 kommenttia:

 1. Tämä MET kuulostaa mielenkiintoiselta, täytynee ottaa selvää siitä enemmän. :) Mun nykyisessä treeniohjelmassa on just se vika, että treenin kesto tuppaa venymään turhan pitkäksi. Periaatteessa mulla on tälläkin hetkellä kyykky-, penkki- ja mavepäivät, joiden ympärille on ripoteltu apuliikkeitä niin, että joka treenissä käyn karkeasti ottaen koko kroppaa läpi. Ehkä niitä apuliikkeitä saisi kuitenkin yhdistettyä superseteiksi tms. että saisi vähän erilaista ärsykettä ja treenin kestokin lyhenisi...

  VastaaPoista
 2. Siellä on siis toinenkin ahne :D

  Tuplasarjat sinänsä jees vaihtelua, mutta eivät ole omiaan laskemaan volyymia, tuppaavat tekemään päin vastoin...
  METriä suosittelen, jos sarjaksi ovat nyt yhtä pilvissä, kuin mitä minulla oli. Silloin MET kaikessa volyymissaan auttaa laskemaan niitä ja tuo älyhauskaa vaihtelua treeniin :)
  Hitsin, tästä teenkin vielä postauksen ;)

  Nautiskele puolestani suorista sarjoista (ja jos offilla, niin tankkautuneesta menosta <3

  Tiinaus

  VastaaPoista
 3. En ehkä niinkään ole ahne, vaan pitkistä sarjatauoista nauttiva... :D :D Voisiko jopa sanoa, että ei ahne vaan laiska. :D

  Oon vähän vaihtelevalla menestyksellä ollut dieetillä jo pari kuukautta. Juhannuksesta tämän viikon loppuun olen pitänyt tarkoituksella taukoa dieetistä ja ensi viikolla jatkan taas. :) Ehkä aineenvaihduntaakin on saatu tällä viikolla heräteltyä.

  Kokeilin dieetin alussa kolmejakoista bodailuohjelmaa (jaolla jalat, työntävät, vetävät), mutta se ei jostain syystä innostanutkaan nyt yhtään ja siinä kuormitin itseäni selvästi liikaa, koska sairastuin lyhyellä aikavälillä kahdesti flunssaan. Palasin takaisin vanhan voimaohjelman runkoon, vaihdoin vain sarja- ja toistomääriä vähän dieetille sopivammiksi, kun ei ole mitään maksimivoimaa nyt tarkoitus hakata. Volyymi ei silti ole ihan kauhea treeni- ja viikkotasolla. :) Aikaa tuhraantuu lähinnä niihin ylipitkiin sarjataukoihin tosiaan, ja siihen voisi auttaa joidenkin liikkeiden tekeminen supersettinä...

  Tee ihmeessä postaus METistä. :) Ja tsemppiä dieetille! :)

  VastaaPoista
 4. Oukei, nyt olen kartalla.

  Eli oletkin osastoa nautiskelija. Supersarjat passaavat oikein hyvin dieetille ja sykkeen nostoon, kun vain malttaa olla kiskomatta itseään failureen.
  Jos kroppa ja hermosto eivät vielä ole liian väsyneitä, niin METtiin tai ainakin sen ajatukseen kannattaa tutustua.

  Onnea jatkotiristelyyn! Itselle tuntuisi riittävän jo nyt ja halu rakentamaan on kova.... jospa vielä maltettaisiin:)

  VastaaPoista