tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kyse on ihan perus Ruseliineista.

Minulle tultiin sanomaan välikiristyksestäni hyvin nätisti, mutta silti holhoavaan sävyyn, että ethän sitten ota kaikkia hiilihydraatteja pois. Että tietäähän se Tiina, että ketodieetti ei kuulemma ole hyväksi kropalle ja sitä rataa.

Lämmin kiitos. Tiina kyllä tietää, että ketodieetti ei ole millään muotoa optimaalinen dieettaamisen kannalta. Mukava kyllä, että huolehditaan. Kuten myös se, että ihmiset alkavat olla jo valveutuneempia eri nimisten systeemien perässä juoksemiseen.


Siinä kuvataan dieetin hiilariläjääni kahdesta suunnasta.


Dieettaaminen on kuitenkin loppujen lopuksi niinkin helppoa, kuin että henkilö x survoo vähemmän Ruseliineja suuhunsa, kuin mitä kulutuksen puolesta tarvitsisi. Ei sen ihmeempää, varsinkin, jos kehonkoostumus ei voisi vähempää kiinnostaa. Ruseliinien vähentämisellä saat kyllä puntarilukeman laskemaan. Ruseliinisäännöstelyllä puolestaan voit vaikuttaa siihen, mitä tahtia puntarin lukema liikkuu. Kuten myös siihen, jos haluat säännöstellä, onko sinulla pöydässä joinakin päivinä enemmän Ruseliineja.

Hiilarien leikkaaminen ei tuo siis mitään taikaa dieetin tehokkuuteen. Sillä voit saada korkeintaan kosmeettisia kikkailuja. Hiilari sitoo nestettä itseensä, eli jos Ruseliineihisi on käytetty tarpeeksi jauhoa ja sokeria, saatat olla hivenen nesteisempi. Jos kuitenkin kalorit mätsäävät vastaavan ketopäivän mukaisesti, on kalorivajekin siten justiinsa sama.


Ilme on aika Ruseliini.


Miksei sitten kuitenkin jättäisi hiilareita pois? Ihan kaikessa rauhassa minun puolesta, jos haluaa. Ketolla porskuttaa varmasti ketoaineiden voimin tuntematta nälkää. Itse kuitenkin tahdon glykojen ja treenitehojen pysyvän dieetilläkin. Arvostan kilpparikin toimintaa sen verran korkealle, että tahdon sen mielummin pitävän Ruseliininsa, kuin nostavan kytkintä ja jättävän tämän kioskin.

Minä siis pidän Ruseliini sen, miten ne päivän makroihin vaan mahtuvat.

Niin mitkä Ruseliinit? Sanotaanko, että tämä veljeskunta pyörii niiden varassa, eikä niiden kärventämisellä kannata uhata sitä, joka kannattelee sinun pizzalaatikoitasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti