torstai 6. heinäkuuta 2017

Nälkäinen teksti.

Välidieetti edistyy painollaan. Ruokavalio on ollut jonkin verran viilauksessa, mutta aika lailla pistin siinä kerta laakista ison vaihteen päälle.

Dieetti silpaisi jokaisesta päivästä keskimäärin 500-600 kaloria pois. Tämä sai kaikki paitsi korkean hiilihydraatin päivät laskemaan alle kahdentuhannen, mikä tuntuu itselle jo tyynyn puremiselta. Minä kun tykkään mättää ruokaa naamaan, joten ruokamäärän väheneminen ei juuri pistä muikeaksi. Vapaa päivä oli ennestään myös sen verran alhainen, että siitä en pystynyt siipaisemaan muutamaa sataa kaloria enempää. Ellen tumppaisi päivää täyteen rasvaa, voisin olla himoitsemassa suihkuverhoja ja tapetteja seiniltä. Rasva kuitenkin pitää minulla nälän varsin tehokkaasti loitolla, joten kaloreista huolimatta vapaa ei ole nälän puolesta edes kova päivä.


Massulle täytettä. 


Ikävin päivä on ehkä toinen hiilaripäivä. Silloin kalorit ovat vain reilun satasen enemmän kuin perus dieettipäivänä. Rokotus hiilarien korotukseen on otettu rakkaasta rasvastani, joten sokerien nostamaa näläntunnetta ei ole blokkaamassa juuri rasvan murustakaan. Keskiviikkoisin voisin siis jopa heittää onkeni sunttiin ja syödä sieltä nousseen (radioaktiivisesti säteilevän) lohen pyrstöineen päivineen. Kilpparin, glykojen ja yleensäkin aineenvaihdunnan puolesta toinen hiilaripäivä on hyvä olla, joten sekin on kestettävä.

Hiilut alle kympin tässä laakissa. 


Dieetin ei tarvitse olla kärsimystä, tiedetään. Minun ei myöskään olisi tarvinnut aloittaa näin ärhäkkäällä laskulla, mutta en toisaalta halua kovin pitkälle syyskesään rasvanpolttoa tuhertaa. Mieletön palo kun olisi päästä uusilla opeilla vähentämään volyymia ja kehittämään palautumisen kautta lihaskasvua. Kuitenkin siedettävä nälän tunne ja tietynlainen ruoka-aineiden askeettisuus tuo itselle ainakin sopivasti tekemisen meininkiä. Minusta on tavallaan mukava syödä peruspäivinä riisiä herkkupastamätön sijaan. Olkoot se sitten mikä lie pollalogian puolelle menevä asia (sillä kalorit on ihan samat riisissä kuin pastassa), mutta tuntuu kuitekin minulla palvelevan tarkoitustaan.
Tuskin huomaa, että nälässä tätä kirjoitetaan. Jatkan siis menemistä ja tekemistä, sillä pysähtyminen saa matoset vatsassa kiemurtelemaan. Kyllä se lauantai taas koittaa - kuten myös METin jalkapäivä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti