lauantai 1. heinäkuuta 2017

Puusta likelle pudonnut.

Reissusta oppii aina jotain uutta, tätä ei käy varmaan kenenkään kieltäminen? Ei pölläytyksen tarvitse olla päivän mökkireissua kummempaa, kun jo voi alkaa arcostaa omaa petiä, samalta vuosikymmeneltä olevia lehtiä ja kaikki pelikortit sisältäviä pakkoja.


Viikon irroittautuminen Budapestista sai minut puolestaan sekä irti yhdestä addiktiosta, että kiinni toiseen. Kuten olen kertonutkin, reissu pohjusti eräällä sen jälkeen alkanutta dieettiä. Päätinkin uuden ympäristön voimin jättää rakkaan, armaan ja kuuluisuutta niittäneen iltapannarini pois. Olin jo pitkään halunnut testata jauhojen jättämistä pois. Vaikka olen IIFYM-ajattelun kannattaja, niin uskon silti tiettyjen ruoka-aineiden kosmeettisiin vaikutuksiin. Olin pitkään halunnut jättää jauhot hetkeksi pois, mutta koukkuuntumiseni pannariin piti minut tiukasti kiinni myllynpyörässä.Tässä oli minun reissu"pannarit". Mites se meni, että syö sateenkaaren joka väriä ;)Budapestissä kun ei minulla ollut vermeitä mukana, niin pannarit jäi. Tilalle lompsi täysin jauhoton pannari, jonka kiskaisen kasaan joko kaseiinista, tai tästä Fastin uudesta, lisäaineettomasta luomuherasta. Tästä tulee niin maukas ja smoothi pannari ILMAN jauhoja. Massaa, kuohkeutta ja kasassapysymistä saa psylliumista ja leivinjauheesta. Maku puolestaan räjähtää Fastin luomuherasta, johon ei ole käytetty ollenkaan mitään lisä- tai makeutusaineita. Valikoimassa on siis Kuusamon tilan onnelisesti ynisevien lehmien maidosta tehtyä heraa joko kaakao-tai lakritsijauheella maustettuna.


Voin sanoa, että toimii. Ja vaikka makunystyräni kestävät esansseja ja ovat niitä ehdottomasti vaikka, niin tämä hera tuo silti hyvää vaihtelua. Eikä käy myöskään oikesati aatteellisen kuluttajan kukkarolle, sillä pätikkä irtoaa käytännössä saman hintaan, kuin mitä muut herat.
No juu, ei yhdestä irti ja toinen tilalle. Mutta tämä versio tuntuu kuitenkin paljon paremmalta tähän hetkeen, ja lisäksi siitä irtoaa mukavasti hiilarimakroja muille ruoille. Joku voisi sanoa, etten päässyt järin pitkälle edellisestä puusta, mutta itse tunnen tehneeni kunnon lehden käännöksen.

Ja jotta ihmisiä ei liikaa surettaisi vanhan uskollisen hylkääminen, niin annettakoon tiedoksi, että uskollinen möhkis on näin lauantain tankkauspäivänä yhä menussa mukana. Voitte vain kuvitella, kuinka sen rumuudesta ja harvinaislaatuisuudesta tullaan tänään nauttimaan.


Tämä rumilus on vielä kuvioissa 1/7

Oikein hyvää ja kesäistä heinäkuun ensimmäistä kaikille!


2 kommenttia:

 1. Saako jauhottoman pannarin reseptin? :)

  VastaaPoista
 2. Vaivaton pyyntö :D

  Heraa 25 grammaa. Sekaan psylliumia n. 2 tl ja tujaus leivinjauhetta. Siihen jauheseokseen haluamiaan mausteita. Itse laitan steviaa ja kardemummaa :)
  Vettä pari desiä päälle ja sekaisin. Tykkää viettää aikaa jääkaapissa ennen 2 kertaa minuutin mikrotusta, mutta voi myös lätkäistä suoraan lämpiämään.

  Ja o hyvvää (kun on näläkä ;) )!

  Tiina

  VastaaPoista